Thema-opening: “Programmeer jezelf!” 

Op 11 januari werd het thema geopend. Dit thema gaat over ICT, programmeertaal en coderen. Op het plein waren gekleurde kaarten met een beweging verstopt. Deze moesten de kinderen goed onthouden. Toen de kinderen weer bij elkaar waren konden meester Job en juf Sanne met een kleur de kinderen een beweging laten doen en zo waren alle kinderen geprogrammeerd.

CJG-coach stelt zich voor

Esther stelt zich aan u voor:

De meeste ouders vragen als eerste advies aan familie of vrienden. Mensen die dichtbij je staan en jou en je kind goed kennen, maar je kunt je vraag ook stellen aan een professional.

Ik denk met je mee over een oplossing die past in jullie situatie. Van advies tot gezinsondersteuning of een eventuele doorverwijzing naar een passende organisatie. Er zijn diverse mogelijkheden.

Dit kost je niets en jij bepaalt zelf welke stappen je neemt. Zo zorgen wij er samen voor dat je kind een fijne tijd heeft op school en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Via de Intern Begeleider Manon Dillenius kan je ook een gesprek met mij inplannen.

Je kan mij tegenkomen bij de inloopuren op de Kariboe.

‘Programmeer jezelf’

Door de hele school wordt er hard gewerkt aan het thema. Zo weet groep 8 dat een computer werkt aan de hand van nullen en enen, kunnen kinderen een beebot programmeren en kraken de kinderen van groep 1-2-3 allerlei codes.

KiVa

Het nieuwe thema van KiVa is: ‘Samen zijn wij een fijne groep.’

De komende periode doen we verschillende oefeningen waarbij jullie kinderen zich verplaatsen in iemand die zich niet fijn voelt of gepest wordt. Vervolgens koppelen we dit aan samen een fijne groep zijn. In een fijne groep hoort geen pesten thuis. Samen zijn we tegen pesten! Kinderen begrijpen dat anderen soms hulp nodig hebben zodat iedereen zich fijn kan voelen in de groep. Hoe ziet onze groep er eigenlijk op dit moment uit? Wat gaat goed? Waar kunnen we aan werken?  

Thema “Rollen in de groep” in groep 8

In het zesde thema van KIVA ging het over pesten in een groep en de verschillende rollen die daarbij horen. Gelukkig is pesten in onze groep echt niet aan de orde. Maar dat kan volgend jaar op de middelbare wel weer anders zijn. Daarom hebben we situaties nagespeeld die je als brugklasser mee kan maken.

Zo hadden we een verdrietig slachtoffer, een vervelende pester, een stomme versterker, een eigenlijk bange meeloper, een hulpvaardige helper en buitenstaanders die ook iets kunnen doen.

Welke rol ben jij? Wat kan jij doen? Wat wil jij doen? Of wat ga jij absoluut niet doen?  

Met het hele jaar KIVA en acht Rots & Watertrainingen gaan wij in ieder geval goed voorbereid naar de middelbare!

Inloopweek

In de week 30 januari t/m 3 februari kunt u zelf zien hoe de kinderen met het thema aan de slag zijn gegaan. U bent dan elke ochtend welkom van 8.30 uur tot 8.50 uur in de klas van uw kind. We hopen veel ouders te mogen verwelkomen.

Groep 7 ruimt op

Groep 7 is 2023 goed begonnen en loopt The Daily Mile en ruimt zwerfafval in de buurt op!

Leve IJmare!

OPO IJmond is niet meer, leve IJmare! Dit is de nieuwe naam van de stichting waar onze school onderdeel van is. Kinderen spelen de hoofdrol in een superleuke persconferentie. Veel kijkplezier. https://ijmare.nl/opo-ijmond-wordt-ijmare/

Agenda

Ma-vrij30 jan t/m 3 februariInloopweek
Woensdag6 februariOuderraad
Woensdag 8 februariInloop peuters-kleuters
Controle hoofdluis
Maandag13 februari Start inschrijven oudergesprekken
Ma-vrij20 t/m 24 februari Oudergesprekken
Ma-vrij27 februari t/m 3 maartVoorjaarsvakantie

CJG coach Esther